5 szybkich pomysłów na słodkie przystawki, które możesz podać gościom na przyjęciu

Organizacja przyjęcia dla rodziny, przyjaciół i znajomych wymaga przygotowania wielu przysmaków, które wpiszą się w gusta każdego z gości. Oprócz słonych przekąsek, warto przygotować również słodkie przystawki, które podkreślą swym smakiem kawę, a jednocześnie nie sprawią problemu w spożyciu ich.

1. Fondue

              Czekoladowa fontanna to niezwykle wygodne rozwiązanie, które nie wymaga czasu na przygotowanie. Wystarczy pokroić owoce, zakupić smakowe pianki i ułożyć wszystko na półmiskach. Goście z pewnością będą zachwyceni tak smacznymi przystawkami oraz połączeniami niektórych owoców z czekoladą, o których wcześniej nie myśleli.

2. Trufle

              Deser, który należy zacząć przygotowywać dzień przed przyjęciem, jednak z pewnością warto. Aksamitnie czekoladowe trufle to sposób na to, by zachwycić gości. Zaletą trufli jest możliwość przygotowania kilku rodzajów posypki, dzięki czemu jedna przystawka daje wrażenie co najmniej kilku różnych.

3. Muffiny

              Babeczki to niezwykle szybki i prosty w przygotowaniu deser, który idealnie nadaj się na słodką przystawkę. Przepis na muffinki z cukierkami https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/muffinki-czekoladowe-z-cukierkami-z-mieszanki-wedlowskiej/ to doskonałe urozmaicenie tradycyjnej receptury. Kawałki czekoladowych cukierków podkreślą smak babeczek.

4. Markizy

              Maślane ciastka czekoladowe z kremem karmelowym to kolejna propozycja, która zachwyci gości. Przekąska łatwa w przygotowaniu, niezwykle smaczna i wygodna w spożyciu. Doskonale sprawdzi się na przyjęciach w ogrodzie lub ze szwedzkim stołem.

5. Szaszłyki na słodko

              T przystawka będzie wymagała kilku gałązek rozmarynu, mrożonych owoców leśnych oraz kilku rodzajów cukierków czekoladowych. Owoce należy zagotować, a następnie zmiksować. Cukierki przekroić na pół, nadziać na gałązki rozmarynu i ustawić na półmisku. Mus owocowy przełożyć do miseczki. Tak przygotowane czekoladowe szaszłyki maczać w musie tuż przed spożyciem.

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here